Sunday, November 15, 2009

ye ye dah abeh 1 sem...

pejam celik pejam celik ak dh nk abeh 1 sem...
esok tggl lg 1 pper jer lagi nk kn amik..
pas2 ak pon calo...
sayonara USM...
hahaha..
dah rasa x sabar nk jmpe kakanda-kakanda ku d kl..
waaa...
ayat cam ganaz plak...
huhuhu...
n dah x sabar ak nk tgk wayang kt kl...
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ak miss tgk wayang kt sn..
tgk kt sini kureng sikit feel die...
ehehehehe...


oklah setakat nie dl k..
nnt ble ak dah da kt kl..
ak akan taip byk lg cter2 besh...

Wednesday, November 4, 2009

jomm layan

video

Nachleeee…

Jhanak jhanak jan, khanak khanak kan.
Jhanak jhanak khanak khanak khaan khaan

Mera jhumka utha ke laya yaar ve
Jo gira tha bareli ke bazar mein
Mein to thumka lagake sharma gai
Boli ghoongar bandha denge mein aa gai
Mujhko nacha ke nach le
Aaja nachle nachle mere yaar tu nachle
Jhanak jhanak jhankar
Oohh nachle nachle mere yaar tu nachle
Ab to luta hai bazar

Sab ko nacha ke nachle
Aaja nachle nachle mere yaar tu nachle
Jhanak jhanak jhankar
Oohh nachle nachle mere yaar tu nachle
Ab to luta hai bazar.

nachleeeee..

Ohhh
Nachle nachle nachle zaara nachle jatth se utake nachle

Mein ne galti kari thi
Meri nathni padi thi — 2
Ki sone mein usko ranga gai
Mein ranga ke atariya pe aa gai
Mohalle mein kaise mara mar hai
Bole mochi bhi khud ko sonar hai

Sab ko nacha ke nachle
Aaja nachle nachle mere yaar tu nachle
Jhanak jhanak jhankar
Oohh nachle nachle mere yaar tu nachle
Ab to luta hai bazar.

Sab ko bhula ke nachle
Aaja nachle nachle mere yaar tu nachle
Jhanak jhanak jhankar
O nachle nachle mere yaar tu nachle
Ab to luta hai bazar.

Nachleeee…

Mein to kamsin kali thi
Zara tan ke chale thi —-2
Aage jaye ke gali pe balkha gai
Koi jane jawani kab aa gai
Mere sadke zamane ki kamai re
Mujhe deta udhari halwai re

Sab ko nacha ke nachle
Aaja nachle nachle mere yaar tu nachle
Jhanak jhanak jhankar
Oohh nachle nachle mere yaar tu nachle
Ab to luta hai bazar.

Sab ko bhoola ke nachle
Aaja nachle nachle mere yaar tu nachle
Jhanak jhanak jhankar
Oohh nachle nachle mere yaar tu nachle
Ab to luta hai bazar.

Wednesday, October 21, 2009

jamuan raya x henti-henti




hmm..
baru2 nie.. ak x lekang dr jemputan g jamuan raya...
byk mknan yg disediakan...
mmg besh..
tgk ler sendiri mknan2 2....

MY BELATED BIRTHDAY



PADA 19HB OKTOBER YG LPS GENAPLAH UMUR AK.. UMUR DIRAHSIAKAN BG MENGELAKAN KEKELIRUAN DAN MASALAH YG LAIN... HEHEHE...
YG MEMBUATKAN AK TERHARU ADALH MENDAPAT UCAPAN DRPD SMUA RAKAN2 AK DI USM DAN DITEMPAT2 LAIN...

YG MEMBUATKAN AK BERTAMBAH TERHARU ADALAH BLA AK TELAH SALAH SANGKA NGN KAWAN AK KT USM.. AK INGT DIORG LUPA BESDAY AK ARI 2..

TP PTG LPS ABIS CLAS DIORG DTG BILIK AK NGN BWK SEBUAH KOTAK YG BERISI KEK DI ATAS...

TQ RAKAN2 SMUA...
PS: KEK DI ATAS MMG SEDAP...
HAHAHA

Thursday, September 17, 2009

PANTUN RAYA

Kelantan...

Make ikke cicoh budu
Jange lupo tamboh satar
Kelik rayo taksir laju
Nanti rayo dale sepita


Terengganu.. .

Makang ubi jamang jepong
Makang kepok cicah cuke
Bulang pose mung bengong
Bulang raye mung gile


Pahang...

Sepadan Pahang ada kasino
Nasi dagang ikan patin
Jange mu masam muko
Raya makan rendang sadin


Johor...

Cegitu cegini awak suke
Awak suke kite tak suke
Esok luse hari raye
Sama-sama bersuke rie


Melaka...

Hawau kau berak merate
Kaki bengkak ulau patok
Kalu balik naik kerete
Jangan pandu kalau ngantok


N. Sembilan...

Masak lomak cili api
Campo dongan! daun turi
Hari rayo kolumpo sopi
Tinggal penyamun dongan pencuri

(org kolumpo jgn kocik ati!!)


Selangor/K.Lumpur. ..


Wa cakap lu wa tak tau
Tapi wa tipu sama lu
Raya jangan buat tak tau
Angpau ada bagi gua dulu


Perak...

Gulai tempoyak ikan mayong
Deroyan busok tebok tupai
Pandu hemat ingat kampong
Asal teman selamat sampai


Kedah...

Aloq Staq terketaq-ketaq
Lapaq perut makan pau
Macam mana tak ketaq
Kena paksa bagi angpau


Penang...

Nasi kandaq kedai mamak
Anak mami juai pesemboq
Lepas raya usah dok triak
Kalu ceti mai ikut dapoq


Perlis...

Padang besaq kecik aja
Tempat siam lalu lalang
Hari raya kita berbelanja
Jangan sampai menambah utangCool

Friday, September 11, 2009

SELSEMA...

.. klu x mau ak kn kuarantin.. silap2 smua budak2 usm kena kuarantin skali..
hehehe..

tapi setiap kali selsema ak mmg penat.. sebab ak de resdung seket...
so penangan selsema die lebih r seket pada org len...
kadang2 tue ak bersin smpi satu blok leh dengar... malu sioottttt...
heheehe

itu ler cter selsema tuk tatapan kali nie...

Tuesday, September 8, 2009

Ramadhan Datang Lagi

kali ni dah masuk 12 tahun ak x beraya dengan mak ak dan 8 tahun tanpa ayah ak... tapi ak tetap bersyukur kerna ak masih ada abg2 n akak2 ak yg syg kt ak... dengan diorg ak xde rasa kurang walau cikit pon.. diorg beri kasih syg yg cukup kat ak.. kdg2 ak lupa yg parents ak dah takdak... hehehe..

walau cmna pon ak tetap mendoakan kebahagiaan parents ak di sana... ak berharap ramadhan kali ini dpt memberikan kesedaran kepada diri ak...

oleh itu sila hayat lirik lagu ini...

Duhai Bonda Duhai Ayahanda
Dengarlah Rayuan Anakanda
Yang Jauh Di Mata

}

Tanpa Ku Sedari Airmata Ku Mengalir
Terdengar Ayat Suci Seruan Takbir
Betapa DaKu Gembira Dekat Di Samping Keluarga
Di Pagi Mulia Hari Raya

Korus
Kan Ku Sujud Di Kakimu Bila Kita Bertemu
Kan Ku Cium Tangan Mu Ku Pohon Restu
Oh Maafkan DaKu Kesalahan Diri Ku

Walau Jauh Di Mata Namun Kau Tak Dapat Ku Lupa
Doa Ku Sepanjang Masa Agar Kau Bahagia
ku Pohon Restu Dari Mu Oh Ayah dan Ibu
Agar Tercapai Cita Ku Membela Nasib Mu

Kesalahan Diri Ku

Thursday, July 9, 2009

WHERE AM I???

kini aku sudah bergelar siswazah usm. setelah seminggu menjalan minggu suai kenal yang agak membosankan.. huhu.. cedeh wooo..
dah ler makan pon dorg x sediakan. smua ktorang kena beli sendiri..
tapi, perkataan yang plg aku x bleh lupakan adalah perkataan pelajar apex yang sentiasa keluar dimulut2 pensyarah2 dan abg2 fasi kat desa ak.(abg2 fasi ker?? umo pon muda pada ak..)
hahahaha..
nanti ble ak dah amik pic byk2 kat cini ak upload k...
tggu taw...

Friday, May 29, 2009

my first crush...

dulu masa ak skolah ak pernah ske kat sorang awek nie..
die dak kelas ak gak, tapi ak tak pernah cakap kat die yang ak da hati ngan die...
lepas abis skolah ak still lagi contac2 ngan die..
konon nak cucuk jarum la.
tibe2 satu hari tu masa ak duk ngah msg ngan die, die kata kat ak yang die dah da bf...
masa tu tuhan je la yang faham perasaan ak..
cedeh yang teramat lah orang kata..
tapi mcm biasa ak masih kool..
hehehe
tapi cedeh xleh lama2, sebab bagi ak benda yang lepas bior lepas..
so lepasa 5 minit jiwa ak dah kembali tenang...
ak mula memikirkan awek yang sorang lagi..
yang mana ak suka dia dlm diam...
ak sendiri x sedar bla ak mula ska kat die...
hehehe...
skunk bagi ak klu ada jodoh x kemana...
wasalam...

yg benar...
storyteller

Thursday, May 28, 2009

Supernatural





kepada sesiapa yang belom tengok lagi citer ni..
lah tgk citer nie sekarang...

citer ni tentang dua orang adek beradek yg menjadi 'ghost hunter' selepas ayah mereka hilang tanpa dikesan

citer ini penuh dengan aksi-aksi yang menyeramkan, ganas dan mencuit hati.

cast: jared padalecki & jason ankles

Sunday, May 24, 2009

Oh Lubang Jamban

ceritera ini berkisar tentang Lakok(bukan nama sebenar)seorang kanak-kanak berusia 5 tahun di Seberang Perai, Pulau Pinang.

Lakok merupakan seorang kanak-kanak yang amat nakal. dia selalu membuli sepupu-sepupunya semasa dikampung. ada la pada satu hari yang x berapa nk hening, dia ngata dekat sorang sepupu die. "amat(bukan nama sebenar) busuk" beberapa kali. tibe-tibe sepupu die ambik penyakar yang tersandar di dinding. kemudian hendak memukul si lakok tu.(jadi ler adegan kejar mengejar antara mereka berdua)lako pon lari lah dengan sekuat hatinya untuk mengelak daripada terpukul dengan penyakar. sedang die berlari, die terpijak diatas penutup lubang jamban(tempat takungan najis)yang pecah semasa die memijak nye. die kemudianye jatuh kedalam lubang yang dipenuhi dengan najis tersebut.

dikatakan separuh daripada badanya dipenuhi dengan najis.

Tuesday, May 19, 2009

vids lagu p ramlee

video

nie adalah antara lagu pramlee yang paling disukai aku...
hehehehe
aku x kesah per orng lain nk kata...
janji hidup mesti enjoy

Wednesday, April 29, 2009

Cter Peberet Aku



nie la cter yg ak ske...
besh giler.. tgk pompuan 2..
cmner org2 lyn die...



cter nie pon ak sker gak...
ni la 1st telenovela yg ak tgk & ske...
ak plg ske watak paola...
pompuan yg jahat 2...(cantek siottt)

Monday, April 20, 2009

Dialog Between Teacher & Daryl

Teacher : Daryl, why do you bring you cat to school today?

Daryl : (crying) Iheard my father telling my mum "i'm going to eat your pussy after the kid goes to school."

Sunday, April 19, 2009

direjam dalam mangkuk tandas

kisah ini berlaku di pertengahan tahun 1991 di Kulim, Kedah Darulaman.

pada masa ini ak baru berumur 4 tahun...
aku dan abang ak sedang bermain-main didalam rumah..
kami berdua berlari-lari keliling rumah, masuk keluar didalam bilik abg sulung kami...
tiba-tiba abg sulung kami menjerit. " boleh x hangpa diam sat. aku nk blajar la. pi la main kat luaq noh."
kemudian akak-akak aku pon ketawa kan kami berdua dan berkata, "padan ngn muka hangpa"
selang beberapa minit kemudian, kami bermain lagi..
menyebab suasana menjadi hingar-bingar.. kemudian abg sulung kami terus menarik tangan aku dan abang aku... dia kurungkan kami didalam bilik air yang berasingan.
aku di dalam bilik air depan dan abang aku didalam bilik air belakang..
ak terus menangis teresak-esak, dan abg sulung aku masuk ke dalam bilik air dan terus tungging kan ak dan masukkan kepala aku didalam mangkuk tandas duduk sehingga rambut ku yang selembut sutera masuk kedalam air itu...
dia juga berbuat begitu kepada abang aku...
apabila mak kami pulang dari kerja terus kami cakap tentang kejadian itu...
kemudian mak kami berkata, " tu la hangpa kacau lagi abg hangpa baca buku. lain kali main la kt luaq"...
begitu lah cerita yang cukup menyanyat hati....
selepas kejadian itu rambutku terus dipotong menjadi BOTAK...

hilang kat supermarket...

Mari kawan-kawan dengar ini cerita...
suami saya asyik balik lambat saja...
ada pembantu baru katanya,
tentu dia, perempuan muda...
hiks3...
sori2...
intro jer....

cter nie terjadi masa ak umo 5 tahun...
masa 2 ak kechik jer, tinggi dlm 3kaki 4" kot...
ntah lah xpasti, tp berat dlm 30kg jer.. ringan kan....

kejadian ini berlaku dalam bulan ramadhan (bulan yg penuh keberkatan) hiks3...
so my family n i pon konon nk pi la bli baju raya ler kt salah sebuah supermarket kt seberang perai...
mula2 kami smua pi la cari baju raya tuk anak bongsu keluarga nie (ak ler 2...)...
pilih punya pilih dapat la 1 baju color merah kot (sebab ak kechik2 ske sgt color merah), so smua pakaian ak smua color merah...(dah la itam, pakai baju merah plak 2 sebiji cam ank india)
hiks3...
pas bli baju kami pi la bli sluar jeans plak...
nak dijadikan cerita, ngah mak saya duk ukur sluar kt anak die yg ke-5(abg atas ak ler 2)
saya duk main2 kt tmpt letak sluar2 2...
main ponya main sampai x sedar yg diorang smua dh g cr bj tuk akak saya...
saya ditinggalkan kata tempat sluar 2...(cian kt saya)
setelah sedar saya telah ditinggalkan, saya pon mencari la family saya kt supermarket 2...
saya naik turun eskelater mencari family saya...
sekian lama mencari diorang, tetapi tidak juga jumpa saya pon menangis di tempat kejadian...
tidak lama kemudian datang seorang akak salesgurl kt saya...
bertanya "kenapa adeq menangis"
saya pon menjawab "mak hilang"
lepas itu akak 2 pon bawa ler saya ke cashier...
akak 2 pon cube menenangkn saya yg dalam kecedihan itu...
ini lah perbualan saya dengan akak 2....

akak : aper nama adeq?
saya : adeq
akak : bape umo adeq?
saya : xtaw

kemudian akak 2 pon membuat pengumuman tentang saya....

"disini terdapat seorang budak yg bernama adeq telah kehilangan ibubapa..
dia berpakaian baju berwarna merah..
diminta ibubapa kepada budak ini untuk mengambilnya di kaunter di tingkat XX.."

tidak lama kemudian mak saya pon tiba untuk mengambil saya di kaunter itu...
begitu lah cter mengenai hilang kat supermarket...
semoga terhibur....

teman ketika sunyi....

ak da seorang kawan yang kenal melalui chatting...
kawan internet ler katakan...
sebenarnya ak dah lama add die as frenz kt ym ak...
pas2 die mcm layan x layan jer ak kt situ...
so ak pon wt xtaw jer la...
pas2 dlm bulan 7 tahun lepas masa ak nk clear frenz list ak kt ym ak buzz ler smua id kt frenz list ak 2...
tibe2 die layan plak...
ak pon per lagi...
masuk jarum ler....
hiks3....
sekarang ak ngan die dh jadi kawan yang boleh dikatakan agak rapat...
tapi ak ngan die nie slalu gaduh-gaduh, dan fyi ak mmg ske gaduh ngn die sebab die ske majok pas gaduh ngn ak...

tengok la isi kandungan masa die gaduh ngan ak...

dialog 1:-
sepat kering : ak da jwpn tuk soklan ko...
sepat kering : mkn ler debab oiii...
sepat kering : oooppppsssssss
sepat kering : terlepas...
unknown : mlsla geng ko
unknown : majok
sepat kering : hiks....
unknown : xmo geng
sepat kering : alololo

itu la contoh perbualan ak ngn kawan ak 2...
cggh x???

JENIS-JENIS KENTUT

1. ORANG YANG TIDAK JUJUR
ORANG YANG KALU KENTUT, SELALU MENYALAHKAN ORANG LAIN

2. ORANG BANGANG
ORANG YANG MENAHAN KENTUTNYA BERJAM-JAM

3. ORANG YANG BERWAWASAN JAUH
ORANG YANG TAHU BILA DIA HENDAK KENTUT

4. ORANG YANG SENGSARA
ORANG YANG NAK KENTUT TAPI TIDAK BOLEH KENTUT

5. ORANG YANG MISTERI
ORANG YANG ALAU KENTUT, ORANG LAIN TAKKAN TAHU

6. ORANG YANG GUGUP
ORANG YANG TETIBA TAHAN KENTUTNYA BILA TIBA MASA UNTUK KENTUT

7. ORANG YANG PERCAYA PADA DIRI SENDIRI
ORANG SELALU MENGANGGAP KENTUTNYA BERBAU HARUM

8. ORANG YANG SADIS
ORANG YANG KENTUT DI KATIL, TERUS MENGIBAS KENTUTNYA PADA KATIL ORANG LAIN

9. ORANG YANG PEMALU
ORANG YANG KALAU KENTUT SELALUNYA TIDAK BERBUNYI TAPI SELALU MERASA MALU SENDIRI

10. ORANG YANG STRATEGIK
ORANG YANG SERING MENYEMBUNYIKAN KENTUTNYA DENGAN KETAWA TERBAHAK-BAHAK AGAR TIDAK DIDENGARI OLEH ORANG LAIN

11. ORANG YANG BODOH
ORANG DAH KENRTUT, KEMUDIAN MENARIK NAFAS UNTUK MENGGANTIKAN ANGIN YANG KELUAR

12. ORANG YANG PELIK
ORANG YANG KALAU TERKENTUT, MENGELUARKANNYA SEDIKIT-SEDIKIT SAMPAI BUNYI "TIT-TIT-TITTT"

13. ORANG YANG SOMBONG
ORANG YANG KALAU KENTUT SELALU BERASA BANGGA DENGAN KENTUTNYA

14. ORANG YANG PERAMAH
ORANG YANG SERING MENCIUM KENTUT ORANG LAIN

15. ORANG YANG TIDAK SUKA BERGAUL
ORANG YANG SELALU KENTUT BERSEMBUNYI

16. ORANG YANG AKUATIK
ORANG SELALU SELALU KENTUT DALAM AIR SAMPAI BUNYI "BLEKUTUK-BLEKUTUK-BLOOP-BLOOP-BLOOPP"

17. ORANG YANG ATLITIK
ORANG YANG KALAU KENTUT, SERING MENGELUARKAN TENAGA DALAMAN

18. ORANG YANG JUJUR
ORANG YANG SERING MENGAKU APABILA TERKENTUT

19. ORANG YANG PINTAR
ORANG YANG BOLEH MENILAI KENTUT SESEORANG

20. ORANG YANG ROMANTIK
ORANG YANG SERING MEMUJI-MUJI KENTUT PASANGANNYAY TU MERDU DAN WANGI

Wednesday, April 8, 2009

peribahasa untuk hari ini....

marilah kita belajar bersama-sama...

1. Bulat air kerana pembetung, bulat manusia kerana muafakat
Maksud : Kata sepakat yang dicapai dalam mesyuarat.

2. Darah daging
Maksud : Anak dan saudara-mara daripada keturunan sendiri.

3. Berat sama dipikul, ringan sama dijinjing
Maksud : mengalami susah senang bersama-sama.

4. meninggi diri
Maksud : Sombong

5. bermuka dua
Maksud : Tidak jujur.

6 baik hati
Maksud : Bersikap baik dan penyayang (suka menolong).

7. tulang belakang
Maksud : Punca kekuatan/ orang harapan

8. bara yang digenggam biar sampai jadi arang
Maksud : Mengerjakan sesuatu yang sukar hendaklah sabar, sehingga mencapai kejayaan.

9. bagai kaca terhempas ke batu
Maksud : Sangat sedih atau kecewa.

10. melentur buluh biarlah dari rebungnya
Maksud : Mendidik anak biarlah sejak mereka kecil lagi.

cerpen tok smua...

Mencari Calon Isteri

Ceritanya begini, suatu hari di Kampung Pandan, Kuala Lumpur , ada seorang ibu yang gusar kerana anak sulung lelakinya tak kawin-kawin lagi, so satu hari, si ibu pon bawakla calon-calon yang dirasakan sesuai untuk menjadi bakal menantunya, dia pun menjemput kesemuanya kedalam rumahnya. Lalu memanggil anak sulong lelakinya untuk memilih kut yang mana-mana dia berkenan…

CALON PERTAMA:

Ciri-ciri : Kulit cerah, rambut ikal mayang, pipi gebu, BUKIT besar….. BUMPER menggiurkan ala Jlo
Pekerjaan : Operator telefon merangkap receptionist

Si anak lelaki menolak calon pertama. Siibu bertanya mengapa dia menolak, lalu sianaknya pon berkata: “Ala Mak…nih tak syiioookkkk….dia nih selalu cakap SILA TUNGGU SEBENTAR,TUNGGU SEBENTAR”

CALON KEDUA:

Ciri-ciri : Kulit sawa matang, mata bulat dan besar, badan 100% bergetah, BUKITnya Just nice, BUMPERnya boleh tahan
Pekerjaan : Setiausaha

Lalu sianak lelaki berkata “Nih lagi tak syyiiiooookkkk…asyik-asyik HARAP BERSABAR…BERSABAR”

Si ibu pon gelisah kerana kebanyakkan calon yang ditunjukkan tidak memenuhi kriteria anak lelakinya…lalu dia pon menjemput calon terakhir…

CALON TERAKHIR:

Ciri-ciri : Kulit gelap-gelita,mata sepet sikit, badan 99.99999% bergetah, BUKITnya kurang memuaskan, BUMPERnya flat
Pekerjaan : Guru.

Tanpa segan silu dan memikir panjang lalu si anak lelaki ini terus bersetuju untuk memilih calon ini. Lalu si ibu pon pening kepala lalu bertanya kepada anak lelakinya mengapa dipilih calon ini?

Lalu anaknya pun memberitahu… “Hah! mak nih la syyiookkk sikit…kalau cikgu best sikit..pasal dia selalu cakap ULANG SEKALI LAGI, BUAT BANYAK-BANYAK, SALAH NIH, BUAT MACAM NIH 10 KALI LAGI, TERUSKAN..HAH..TERUSKAN DAH BETUL TUH…”

Tiba-tiba adik lelaki tersebut yang berumur 10 tahun menyampuk plak… “Bang!!!….Konduktor bas mini lagi bagus bang….

Diorang selalu cakap….”NAIK CEPAT, NAIK CEPAT…MASUK, MASUK…..MASUK LAGI, DALAM LAGI…DALAM LAGILAAAAHHHHHHHHHHHHHH,MASUK BELAKANG….BELAKANG LAGI, LAGI BELAKANG SANA…BELAKANG BANYAK KOSONG!………